Bersama genk perjuangan.....

assalamualaikum......ni semua gambar2 genk perjuangan kat sekolah irsyad.tapi, sape yg tak de gambar kat sini, jangan terasa yek....korang sumer genk ana.... ana malas nak tulih caption kat gambaq..... bawah ni gambar pemilik blog ini....senyum pon x berapa nak ikhlas.....
Masyitah the COOOOOOOOLEST! Budak 5 A ngan 11 A tuh...! Tahniah !
Yang pengawas nametag senget tulah kawan baeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek ana...!
Ni Nurul Hanani....comei lote deh mukonyo......!
Asal ketawa tuh......? Ngumpat le tuh....
Cbuk nye akak2 yang cun lagi bombastik nih......
Muallimah saodah.... yang brsusah payah utk melatih kami utk menjadi Sarjan...
Semangatnyerrrr!!!! X betul la anta punyer tabik tu Sarjan zul.! tak jadi sarjan lagi..yg itam ckit tu... Ketua TKRSM kat sek irsyad....
Pose kat anerrrrrrrrr ni?????
comeinyer peace.....tu maryam..ade gak muke die......
Genk2 perjuangan TKRSM........Carilah ana kat aner.... video

menyebutt 'kalau' (dipetik daripada asuh jun 09)

Assalamualaikum..... ana nak citer pasal menyebtu perkataaan kalau. sbb ana dulu selalu sebut perkataan kalau. ana nak ingatkan korang semua.jom kiterr tengok... BERDOSAKAN MENYEBUT PERKATAAN 'KALAU'? Menyebut perkataan 'kalau' adalah amat tidak digalakkan.(tul ke ayat nih?). Rasulullah SAW bersabda : " janganlah/usahlah kamu mengucapkan sekiranya/kalau atau lakukan begini pastinya begitu keputusannya,tapi ucapkanlah apa yang telah ditentukan Allah SWT itu pasti akan berlaku, kerana sesungguhnya ungkapan kalau/sekiranya itu mmbukakan ruang utk bisikan atau mainan syaitan". Ungkapan kalau/sekiranya menunjukkan tidak redhanya kita dengan ketentuan dan ketetapan Allah SWT terhadap ssuatu yg berlaku. Sedangakn antara syarat2 individu beriman itu ialah beriman dgn kttpn allah SWT samada baik /buruk.wallahualam.

Gi Melaka.......

ASSALAMUALAIKUM... ANA MINTA MAAF SEBAB URUTAN DIE TAK BRP NAK BETUL.... kITORANG GI MELAKA NI PON SBB AYAH HASAN AL-BANNA YANG BELANJA.KITORANG TINGGAL KAT A'FAMOSA..... HARI KEDUA KITORANG GI A'FAMOSA WATER WOLD.HARI KETIGA GI ZOO MELAKA.... Burung hantu.....!
Seladang.........!
Badak sumbu.!
Kuda belang........! Cube ngok betul2.ada harimau belakang tu.Syok sendiri ana..! Dalam hati adik ana, Nak terjun dari sini!
Best mandi malam2, iyela.kolam depan umah.tu yg mandi malam2 tuh.kat situ je, 6 kali kitorang mandi kolam dpn umah..... Teruk kakak ana nak jatuh kn kitorang.... bahayx3! Ramainya orang....! maner ana nih?? Orang cine nye ramai gile. jarang tul nak jumpa orang melayu....!
Ada omar ngan hasan sekali.cbuk je diorang kacau kitorg mandi.....
Terrer tak ayah ana?! Tengoklah ayah spe.......
Pose maut.......!
Malas nak tulis banyak2..gambar awal2 je ana tulis..assalamualaikum.......

Alhamdulillah!!!!!!!!!

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaaaaaatuh.. ana tgh happy sgt nih.ana dpt msk SMA maarif bukit goh....jom ar msk skali.....bestnyerr.......ana x sangka plak.....lambat plak tuh ana mohon...mak ana bru je tepon..kira-kira 10 minit yg lalu.....sape msk situ???? Bagitau ana ek.tulis kat komen kalu x pon tulis kat kotak chat,,okay????? mesti terkejut kan sbb ana x ckp pon yg ana mntak ctu.....ok la.....assalamualaikum............