Bersama genk perjuangan.....

assalamualaikum......ni semua gambar2 genk perjuangan kat sekolah irsyad.tapi, sape yg tak de gambar kat sini, jangan terasa yek....korang sumer genk ana.... ana malas nak tulih caption kat gambaq..... bawah ni gambar pemilik blog ini....senyum pon x berapa nak ikhlas.....
Masyitah the COOOOOOOOLEST! Budak 5 A ngan 11 A tuh...! Tahniah !
Yang pengawas nametag senget tulah kawan baeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek ana...!
Ni Nurul Hanani....comei lote deh mukonyo......!
Asal ketawa tuh......? Ngumpat le tuh....
Cbuk nye akak2 yang cun lagi bombastik nih......
Muallimah saodah.... yang brsusah payah utk melatih kami utk menjadi Sarjan...
Semangatnyerrrr!!!! X betul la anta punyer tabik tu Sarjan zul.! tak jadi sarjan lagi..yg itam ckit tu... Ketua TKRSM kat sek irsyad....
Pose kat anerrrrrrrrr ni?????
comeinyer peace.....tu maryam..ade gak muke die......
Genk2 perjuangan TKRSM........Carilah ana kat aner.... video

menyebutt 'kalau' (dipetik daripada asuh jun 09)

Assalamualaikum..... ana nak citer pasal menyebtu perkataaan kalau. sbb ana dulu selalu sebut perkataan kalau. ana nak ingatkan korang semua.jom kiterr tengok... BERDOSAKAN MENYEBUT PERKATAAN 'KALAU'? Menyebut perkataan 'kalau' adalah amat tidak digalakkan.(tul ke ayat nih?). Rasulullah SAW bersabda : " janganlah/usahlah kamu mengucapkan sekiranya/kalau atau lakukan begini pastinya begitu keputusannya,tapi ucapkanlah apa yang telah ditentukan Allah SWT itu pasti akan berlaku, kerana sesungguhnya ungkapan kalau/sekiranya itu mmbukakan ruang utk bisikan atau mainan syaitan". Ungkapan kalau/sekiranya menunjukkan tidak redhanya kita dengan ketentuan dan ketetapan Allah SWT terhadap ssuatu yg berlaku. Sedangakn antara syarat2 individu beriman itu ialah beriman dgn kttpn allah SWT samada baik /buruk.wallahualam.

Gi Melaka.......

ASSALAMUALAIKUM... ANA MINTA MAAF SEBAB URUTAN DIE TAK BRP NAK BETUL.... kITORANG GI MELAKA NI PON SBB AYAH HASAN AL-BANNA YANG BELANJA.KITORANG TINGGAL KAT A'FAMOSA..... HARI KEDUA KITORANG GI A'FAMOSA WATER WOLD.HARI KETIGA GI ZOO MELAKA.... Burung hantu.....!
Seladang.........!
Badak sumbu.!
Kuda belang........! Cube ngok betul2.ada harimau belakang tu.Syok sendiri ana..! Dalam hati adik ana, Nak terjun dari sini!
Best mandi malam2, iyela.kolam depan umah.tu yg mandi malam2 tuh.kat situ je, 6 kali kitorang mandi kolam dpn umah..... Teruk kakak ana nak jatuh kn kitorang.... bahayx3! Ramainya orang....! maner ana nih?? Orang cine nye ramai gile. jarang tul nak jumpa orang melayu....!
Ada omar ngan hasan sekali.cbuk je diorang kacau kitorg mandi.....
Terrer tak ayah ana?! Tengoklah ayah spe.......
Pose maut.......!
Malas nak tulis banyak2..gambar awal2 je ana tulis..assalamualaikum.......

Alhamdulillah!!!!!!!!!

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaaaaaatuh.. ana tgh happy sgt nih.ana dpt msk SMA maarif bukit goh....jom ar msk skali.....bestnyerr.......ana x sangka plak.....lambat plak tuh ana mohon...mak ana bru je tepon..kira-kira 10 minit yg lalu.....sape msk situ???? Bagitau ana ek.tulis kat komen kalu x pon tulis kat kotak chat,,okay????? mesti terkejut kan sbb ana x ckp pon yg ana mntak ctu.....ok la.....assalamualaikum............

BERITA GEMBIRA( dah terlambat dah..)

assalamualaikum.... tau x, ana dpt straight A's dalam UPSR ngan SPPM
ada 4 orang ag yg dpt straight A's iaitu
1. Nur Atikah Suhaimi
2. Nuradlin Lyana Rameli
3. Nur Atiqah Zulkifli
4. Nurul Sariyyah Zulkifli ( adik bradik ke???? hmmmmm)
5A dlm UPSR ADA 17 orang, tp ana tak igt la spe.....
4A ader 16 orang........
SPPM plak :
12 A ada 3 org.....
11 A ada .(tak igt la plak)
10 A ada 11 org koWt.......
ana dpt byk sgt hadiah masa ihtifal..... ana de citer lawak ni.... Ana ade la dpt hadiah time ihtifal, dia berbalut la kan.pastu, da smpi rumah, ana bukak la.....skali ana tengok kotak seterika..ana igt la seterika.ana malas nak bukak.ana letak je atas meja..pastu, 1 minggu pastu, ana tergerak nak bkak, rupe2nye dlm tu ade telekung ngan sejadah.terkejut beruk ana....menyesal tak bukak awal2..........tak lawak pon sbnrnya.
assalamualaikum...........

Lagu yang tetiba ana minat....

Sebuah Pertemuan Album : See You D IPTMunsyid : Unichttp://liriknasyid.com Ketika diri mencari sinar.... Secebis cahaya menerangi laluan........ Ada kalanya langkahku tersasar.... Tersungkur di lembah kegelapan...... Bagaikan terdengar bisikan rindu.......... Mengalun kalimah menyapa keinsafan........... Kehadiranmu menyentuh kalbu ......... Menyalakan obor pengharapan ...... C/O 1: Tika ku kealpaan ............. Kau bisikkan bicara keinsafan........... Kau beri kekuatan,...... tika aku Diuji dengan dugaan? ......... Saat ku kehilangan keyakinan ..... Kau nyalakan harapan.......... Saat ku meragukan keampunan........ Tuhan Kau katakan rahmat-Nya mengatasi segala.......... (*) Menitis airmataku keharuan ...... Kepada sebuah pertemuan .... Kehadiranmu mendamaikan......... Hati yang dahulu keresahan ........ Cinta yang semakin kesamaran .... Kau gilap cahaya kebahagiaan .... Tulus keikhlasan menjadi ikatan ..... Dengan restu kasih-Mu, oh Tuhan......... C/O 2: Titisan air mata menyubur cinta...... Dan rindu pun berbunga ...... Mekar tidak pernah layu.... Damainya hati Yang dulu resah keliru ............. Cintaku takkan pudar diuji dugaan ........... Mengharum dalam harapan .......... Moga kan kesampaian kepada Tuhan................ Lantaran diri hamba kerdil dan hina ............ Ulang (*) Syukur sungguh di hati ini ............ Dikurniakan teman sejati ......... Menunjuk jalan dekati-Nya ..... Tika diri dalam kebuntuan ... Betapa aku menghargai .. Kejujuran yang kau beri ..... Mengajarku mengenal erti ........... Cinta hakiki yang abadi ........... Tiada yang menjadi impian Selain rahmat kasih-Mu ............. Tuhan Yang terbias pada ketulusan ........ Sekeping hati seorang insanBernama teman ......

Lawatan ke Kuala Lumpur........

ASSALAMUALAIKUM.... SORRY LA...... GAMBAR NI X IKUT TURUTAN...... JERUNG!!!!!! BESAQNYA!!!!! BEST X ADA WALAD!!!!!!!! ADA, TP 9 ORG JEK!!!!!
KATAK NI BAPAK BESAQ SEBENARNYA!
PANJANG LEHER DIE CM ZIRAFAH!!!!!!!!
ENTAH, ANA PON X TAU BINATANG APE NIH..........
CANTEKKKK! TIME NI TGH HUJAN! LAGI 1, TIME NI BATERI ANA NAK ABESS!HUHUHU.
dok menumpang kat masjid.nak melantakkk!!!!!!!! SEDAPNYA WAT TAHI MATA!!!!!!!! NAK GAK!!!!!!
TGH BERSILAT!!! ANA PON X TAU SILAT APE!!!!!!!
SENYUM! JANGAN X SENYUM!!!!!!!! TIME NI, KITORANG JAKUN GILER!!!!!!!!!!
MLMH2 YG MGIRING KITORG, TGK TUH! ADA HANTU!!!!!!!!
NI PAGI2 NI, PASAL TU GMBO BRGEGAR! COMEL NYE! AWEK SAPE NIH???! BANYAK AGI SBENARNYA GAMBO.TAPI, MALASLAH.... LEN KALI LAH.........
ASSALAMUALAIKUM........